The Assassins i Sethstat u Cabahiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jazzbina se vraca na staro mjesto koncertiranja, pa ce se dva završna koncerta proljetnog pakiranja održati u Cabahiji. Od dva benda ovaj put nijedan nece biti iz SAD-a nego iz bliskih nam Italije i Makedonije. U cetvrtak tako prvo nastupaju talijanski The Assassins, a u petak makedonski Sethstat. Oba koncerta pocinju u 21 sat, ulaznice se mogu nabaviti u Cabahiji, a rezervacije i informacije dobiti putem e-maila [email protected].

The Assassins su trio koji predvodi bubnjar Francesco Cusa s kojim sviraju basist Carlo Natoli i trubac Flavio Zanuttini. Cusa je svirao s poznatim glazbenicima kao što su Tim Berne, Paolo Fresu, Kenny Wheeler, Michel Godard, Roy Paci, Elliot Sharp i drugi. Nastupao je u bendovima kao što su Skrunch, Switters, Trinkle Trio, a The Assassins nazivaju "violent jazzcore bandom", te kažu da koristi poliritmiju kao oružje a improvizaciju kao posljednju šansu za otkupljenje. Dakle, u ovom ce koncertu opet uživati oni koji vole eksperimentalni jazz.

S grupom Sethstat je ponešto drugacija prica. Na okupu su vec više od 20 godina, a do sada su objavili pet albuma od kojih je zadnji, "Celestial Diorama" izašao prošle godine. Sethstat kombinira tradicijsku i urbanu glazbu pa na trenutke zvuce izrazito moderno i dinamicno. Bend se sastoji od šest clanova a to su trombonist Vladan Drobicki, saksofonist Vlasko Bojadziski, trubac Aleksandar Nikolovski, klavijaturist Pance Bujukliev, basist Pavel Drobicki i bubnjar Goce Naumov.


Podijeli: Facebook Twiter