Thy Disease, Pokerface i Thrashred sutra u Uljaniku

Pokerface
Pokerface

U srijedu u sklopu Roštiljarka Live 2015 i Global Technocratic Balkan Turneje 2015 u pulski klub Uljanik stižu tri heavy metal benda i to dva iz Rusije i jedan iz Poljske, a program kreće u 21 sat. U Uljaniku će tako nastupiti najpoznatiji poljski industrial groove metal sastav Thy Disease, zatim thrash death metalci Pokerface dok će ljubitelji thrash metala doći na svoje nastupom benda Thrashred. Bit će ovo prvi pulski nastup ova tri benda.

Najdojmljiviji poljski metalci

Thy Disease dolazi iz Krakova a aktivan je od 1999. godine. Bend kombinira moderni groove death metal s elementima industriala i elektronskih prizvuka. Njihov album prvijenac iz 2001. "Devilish Act Of Creation" u Metal Hammeru ocijenjen je najboljim debi izdanjem te godine. Sljedećim albumima, Thy Disease skreću i pozornost inozemne javnosti, te su uslijedile mnoge turneje te nastupi na raznim poznatim festivalima. Njihov šesti album "Costumes of Technocracy" objavljen je prošle godine, a na nastupu u Puli Thy Disease će koncertno predstaviti presjek najboljeg iz dosadašnje karijere, potvrdivši status jednoga od najdojmljivijih poljskih metal bendova uživo.

Ruska metal scena

Pokerface dolaze iz glavnog grada Rusije a osnovan je 2013. godine snažno inspiriran bendovima Sepultura, Sodom, Kreator, Testament i Slayer, no s već zavidnim iskustvom uživo. Nastupali su s poznatim svjetskim bendovima kao što su Sodom, Overkill, Sepultura, Children of Bodom, Vader i dr. 2014. objavljuju promo EP "Terror Is The Law" kojeg odlične prihvaća publika naklonjene old school zvuku. Dodatnu posebnost bendu daje vokalistica Alena "Delirium Tremens" Yashkina koja se sjajno nosi s izazovnošću thrash death metala, što posebice dolazi do izražaja pri nastupima uživo. Pokerface je nedavno objavio album prvijenac "Divide and Rule" koji je iznimno dobro primljen a koji će u Puli izvesti gotovo u cijelosti.

Thrashred dolazi iz St. Petersburga, a bend su prošle godine osnovali iskusni glazbenici među kojima je ključna figura i glavni pokretač gitarist Nikita Sukharev. Snimili su promo materijal koji uvelike pokazuje svu snagu i stvarne mogućnosti ovoga benda, ujedno otkrivajući izvrsne temelje za širim probitkom.

Kako organizatori kažu, budući da se radi o sredini radnoga tjedna, koncertni program Global Technocratic Balkan turneje započet će točno u 21 sat te će završiti nešto prije ponoći. Nakon koncerta slijedi metal party uz izbor najboljeg iz svijeta metal glazbe i srodnih smjerova. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter