Tetrapank i Po kratkom postupku sutra besplatno u Rojcu

Tetrapank
Tetrapank

EduSplash - multimedijska platforma za edukaciju i razvoj sutra u Rojcu organizira punk-rock koncert vojvođanskih bendova; Tetrapank i Po kratkom postupku. Koncert počinje u 21 sat, održat će se u EduSplash prostorima u Rojcu, a ulaz je besplatan.

Tetrapank je novosadski punk’n’roll bend koncertno aktivan od 2005. godine. Inspiraciju pronalaze u izvornoj energiji i poruci punka kombiniranog s garažnim rock’n’rollom, a sve to je prošarano senzibilitetom new wave zvuka. Šira javnost imala je priliku upoznati ih na kompilaciji obrada Đorđa Balaševića "Neki noviji klinci" na kojoj se bend predstavio pjesmom "Lepa protina kći", a prvi album "Instant revolt" (2010.) objavili su na disku i u digitalnom formatu. Zatim slijede brojni koncerti, među kojima i svirka s legendama punka UK Subs, nastup na Block Rock Festu, EXIT Festival, zatim mini turneja s bendom Goblini… Stječući iskustvo u nastupima uživo bend se polagano istaknuo kao svojevrsna atrakcija energičnog scenskog nastupa koji gotovo nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Bend Po kratkom postupku nastao je 2002. godine u Beški (Srbija). Prvi album "Iz prve ruke" snimili su 2009., a nova postava je 2012. snimila i EP "Sve po spisku’’ koji se može besplatno preuzeti s web-portala Nocturne magazin. Slijede promotivne svirke po klubovima i nastupi na pojedinim ljetnim festivalima. Od jeseni  2012. bend nastavlja s radom kao trio u postavi Filip Jurić - vokal, bass gitara; Miroslav Veselinović Miki - gitara, vokal i Željko Stojanović - bubanj. (B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter