Tetovirani više piju?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tetovirane osobe piju više od onih bez tetovaža, pokazalo je francusko istraživanje ciji su rezultati objavljeni u casopisu Alcholism: Clinical & Experimental Research.

Znanstvenici su obradili gotovo tri tisuce mladih muškaraca i žena koje su alkotestirali prilikom izlaska iz barova u subotu navecer, prenosi americka mreža MSNBC. Tim je utvrdio da su, od onih koji su pristali sudjelovati u istraživanju, tetovirane osobe konzumirale više alkohola od onih bez tetovaža.

Ranija istraživanja pokazala su da su tetovirane osobe sklonije riskantnijem ponašanju poput spolnog odnosa bez zaštite, krade, nasilja i konzumiranja alkohola.

Takoder je utvrdeno da osobe s jednom tetovažom imaju slicne navike u konzumiranju alkohola kao i osobe bez tetovaža, dok oni sa sedam ili više tetovaža imaju vece izglede za visoko rizicno ponašanje.

Znanstvenici navode da nastavnici, roditelji i lijecnici smatraju tetovaže i piercing indikatorima rizicnog ponašanja, no, upozoravaju, lijecnici se ne bi trebali ponašati stereotipno prema tetoviranim osobama kao prema alkoholicarima.


Podijeli: Facebook Twiter