Tetama u vodnjanskom vrtiću od veljače rastu plaće

Stoja - Pula 1981 (M. ANGELINI)
Stoja - Pula 1981 (M. ANGELINI)

Odgajateljice i ostali djelatnici Dječjeg vrtića Petar Pan sa sjedištem u Vodnjanu u novu godinu ulaze s odlukom o povišici plaće. Rast osobnih dohodaka zaposlenika predškolske ustanove odrazit će se povećanjem koeficijenta za otprilike devet posto, rekla je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u Vodnjanu pročelnica Nensi Giachin Marsetič, za što su vijećnici jednoglasno dignuli ruku.

- U proračunu za 2018. godinu predvidjeli smo 300.000 kuna više u odnosu na lanjsku godinu za povećanje plaća. Prijedlog je da se povećaju koeficijenti za obračun plaće za oko devet posto. Osnovica ostaje ista i iznosi 3.221 kunu kao i za sve zaposlenike u gradskoj upravi, rekla je Giachin Marsetič.

U obrazloženju izmjene i dopune Pravilnika o unutarnjem ustroju i načinu rada DV Petar Pan Vodnjan, kojima se mijenjanju plaće, piše da je prije četiri godine svim djelatnicima ustanove smanjena osnovica za tri posto. "U međuvremenu su znatno povećani troškovi života, realna vrijednost radničkih plaća je smanjena, dok su se prosječne plaće za iste ili slične poslove u ostalim ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja na području Istarske županije višekratno usklađivale", pismeno je obrazložila ravnateljica vrtića Daniela Vitasović-Uršić prijedlog Upravnog vijeća ustanove zahtjev za povećanjem dohodaka. Uvećani koeficijenti primjenjivat će se od 1. veljače 2018. godine.

Na istoj sjednici Gradskog vijeća usvojen je, uz proračun za 2018., i Program javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju. Za razliku od ovogodišnjeg programa od 4,8 milijuna kuna, u 2018. on će iznositi 5,2 milijuna kuna, od čega je za plaće djelatnika vrtića Petar Pan namijenjeno 3,6 milijuna kuna. Ustanova djeluje u Vodnjanu, Galižani i Peroju, zapošljava 39,5 djelatnika (decimalni broj odnosi se na to što su neki zaposlenici angažirani na pola radnog vremena), a skrbe o 200-tinjak djece u deset odgojnih skupina - jasličkim te vrtićkim na hrvatskom i talijanskom jeziku. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter