Tetama u marčanskom vrtiću uskoro deblje bušte

Vrtuljak pohađa 69 mališana s marčanskog područja (Z. STRAHINJA/Arhiva)
Vrtuljak pohađa 69 mališana s marčanskog područja (Z. STRAHINJA/Arhiva)

Bruto plaće teta u vrtiću Vrtuljak iz Marčane - nije prvoaprilska šala - od prvog će travnja porasti za 10 posto. Na posljednjoj sjednici Općinskog Vijeća Marčane, kada je usvojen proračun za ovu godinu, uključujući i prateći programi pa i onaj predškolski, rečeno je da se plaće zaposlenika u toj ustanovi podižu da bi se izjednačile s plaćama u predškolskim ustanovama na područjima drugih općina i gradova.

To je jedan od razloga što Program javnih potreba u djelatnosti predškolskog odgoja, koji su vijećnici jednoglasno usvojili, u ovoj godini iznosi 2,8 milijuna kuna, pola milijuna kuna više nego lani. Kako je pročelnik Zlatko Cetina naveo, za povećanje plaća zaposlenika Vrtuljka potrebno je stotinjak tisuća kuna.

- U okruženju, osim u Barbanu, plaće odgajateljica su više nego kod nas. Neto plaća odgajateljica s 20-ak godina staža iznosi 5.100 tisuće kuna, što je manje od hrvatskog prosjeka, objasnio je Cetina.

Predškolski odgoj pohađa 170-ero djece s marčanskog područja od čega je 69-ero mališana u Vrtuljku u objektima u Marčani i Raklju. Ostala djeca obuhvaćena programom pohađaju privatni Dječji vrtić Pinokio i područno odjeljenje DV-a Pingvin u Loborici, te vrtiće i jaslice u drugim jedinicama lokalnih samouprava, najčešće Pule i Vodnjana. (Zvjezdan STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter