TESU-ovci ponovno blokirali promet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Radnici TESU-a i u petak su, drugog dana zaredom, u vrijeme marende oko 10.30 sati, zaustavili promet ispred Uljanikove kapije na Bulevaru.

Kružnim mimohodom preko pješackih prijelaza u trajanju od petnaestak minuta još jednom upozoravaju javnost da vec mjesecima rade i ne primaju placu. Njihovi su krugovi ocajnicki pokušaj da probude one koji bi im mogli pomoci.

Prometna policija bila je prisutna prilikom prosvjeda, ali nije intervenirala. Nakon petnaestak minuta radnici su se vratili u svoju tvornicu u krugu Uljanika.

Ako izostane pomoc vlasnika - Ministarstva financija i s njim u vezi Ministarstva gospodarstva - nastavit ce sa slicnim akcijama nakon povratka s kolektivnog godišnjeg odmora iduceg tjedna. Od 28. lipnja svakodnevno ce u vrijeme marende prosvjedovati gradom, jednog dana ispred gradske palace, drugog ispred zgrade Županije.

Ni gradonacelnik ni župan nisu se ocitovali na posljednji poziv predsjednika Štrajkackog odbora Rajka Kutlace da pomognu ovoj tvrtki od 135 zaposlenih. Traži se njihovo lobiranje kod vlasnika ili bilo koja druga pomoc.

Radnici vec mjesecima cekaju na potpis vlasnika za kreditno jamstvo. Unatoc obecanjima, državnoj se administraciji ocito ne žuri dok sudbina jednog poduzeca visi o koncu i pitanje je dana do kada mogu izdržati. U radionici se nalaze gotovo potpuno dovršeni generatori, a u knjizi narudžbi hrpa poslova za izvoz. S blokiranim racunom ništa od svega toga ne mogu realizirati.


Podijeli: Facebook Twiter