TESU nije podijelio obecanu placu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Unatoc prošlotjednim obecanjima 150 radnika pulskog poduzeca Uljanik TESU d.d. niti danas nije dobilo placu. Ustvari, ocekivala se uplata tek polovice place za kolovoz. Primanja za srpanj dobili su tek sredinom rujna. Kako doznajemo od Rajka Kutlace, povjerenika Sindikata Istre i Kvarnera za Uljanik, direktor TESU-a Vlado Matoševic jucer je najavio da ce placa stici danas.

Upravo su im jucer iz splitskog brodogradilišta uplatili dio sredstava koje su potraživali. Radnicima je prvotno obecana isplata place za kolovoz do kraja prošlog mjeseca, nakon isteka toga roka slijedilo je novo obecanje za ponedjeljak, 5. listopada, no isplata je odgodena za još jedan dan.

Nepovjerenje radnika sve više raste, kao i njihov strah za buducnost ovog poduzeca. Velik dio proizvodnih programa TESU-a vezan je za brodogradilišta koja ne podmiruju na vrijeme svoje obaveze. Zbog toga je TESU, kao i druge tvrtke koje proizvode opremu za brodogradnju (s izuzetkom Uljanika), zadesila nelikvidnost i neizvjesna buducnost.


Podijeli: Facebook Twiter