Teško stradao porecki motociklist

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Motociklist Igor Lajter iz Malog Maja kraj Poreca teško je ozlijeden u prometnoj nesreci na križanju za Cervar Porat i Stancije Bašarinka na cesti Porec – Novigrad oko ponoci sa cetvrtka na petak. Neslužbeno doznajemo da je Lajter s vrlo teškim ozljedama opasnim po život hitno prebacen u pulsku Opcu bolnicu na lijecenje.

Prema prvim informacijama sa mjesta dogadaja nesreca se dogodila kada se Lajter sa «apriliom tuono» pulskih oznaka kretao u smjeru Novigrada te se sudario s automobilom «fiat punto» koji je izlazio iz smjera Stancije Bašarinka na glavnu cestu, dakle sa sporedne na glavnu cestu.



Motocikl je udario u lijevi zadnji bok automobila koji se od siline udarca zarotirao na cesti i zaustavio tek na drugoj strani raskršca, dok je motocikl pao na tlo i otklizao desetak metara dalje po kolniku. Lajter je doslovno preletio preko automobila i pao na kolnik dvadesetak metara dalje u smjeru kretanja. Motocikl je u sudaru uništen dok je automobilu razbijena lijeva strana. Iz automobila su uslijed sudara ispale i plišane igracke, no djece u vozilu srecom nije bilo, a vozacica je prošla bez ozljeda.

Razbijena stakla automobila i dijelovi motocikla razbacani su u krugu od dvadesetak metara po cijelom raskrižju. Nije poznato jeli Lajter imao kacigu na glavi, no na mjestu gdje je ostao ležati do dolaska hitne pomoci policija je pronašla vizir, no ne i kacigu.

Na mjesto nesrece je odmah upuceno vozilo hitne medicinske pomoci i policija koja je radi obavljanja ocevida zatvorila cestu za sav promet od rotora na sjevernom izlazu iz Poreca te raskršca kod Tara, a promet je preusmjeren na zaobilazne pravce. Je li motociklist bio pod utjecajem alkohola doznat cemo nakon policijskog ocevida. U trenutku nesrece je bio sam na motoru.




Podsjetimo da se na istom mjestu 15. ožujka prošle godine dogodila prometna nesreca u kojoj je poginuo Andrej Lozic iz Umaga kada je na isti nacin naletio na automobil «kia picanto» koji je izlazio iz Stancije Bašarinka i ukljucivao se na glavnu cestu. I u ovom je slucaju automobil od siline udara završio na drugoj strani raskršca a vozac na kolniku, tocno na mjestu gdje se i ova zadnja nesreca dogodila.


Podijeli: Facebook Twiter