Teško stradao paleci granje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vito Labinac (74) iz mjesta Rojci u opcini Kaštelir-Labinci teško je stradao u petak rano poslijepodne dok je u blizini mjesta Kovaci, na nenaseljenom šumsko-poljoprivrednom podrucju zvanom Dolišcina, palio hrpu grana od maslina.

U jednom trenutku vatra se pocela nekontrolirano širiti, što je 74-godišnji Labinac pokušao sprijeciti tako što je traktorom, odnosno plugovima zaoravao po rubovima požara.

Buduci da je pritom opekao ruke, noge i tijelo, 74-godišnjak je vozilom Hitne medicinske pomoci prevezen u Klinicki bolnicki centar Rijeka. Hospitaliziran je zbog opeklina drugog i treceg stupnja.

- Radi se o teškim ozljedama, a lijecenje treba tek zapoceti. Vjerojatno ce morati na operaciju, no to još nije sigurno. O njegovom zdravstvenom stanju znat cemo više nakon zahvata, kazala nam je procelnica Zavoda za plasticnu kirurgiju rijeckog KBC-a dr. Aleksandra Pirjavec.

Požar u Dolišcini su ugasili djelatnici JVP-a Porec i clanovi DVD-a Kaštelir. Materijalna šteta iznosi oko pet tisuca kuna. (M. Vu., M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter