Teško se rastati od prijatelja Radovana Juricica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Povodom smrti Radovana Juricica, dugogodišnjeg djelatnika lokalne i državne uprave u Istarskoj županiji, u pulskoj Gradskoj palaci održana je komemoracija na kojoj su se u gradskoj vijecnici uz obitelj, majku Radmilu te kcer Ivu i zeta Sašu, od Radovana Juricica oprostili dugogodišnji suradnici i prijatelji. Komemoraciji su prisustvovali i bivši gradonacelnici Grada Pule koji su s Juricicem dugi niz godina suradivali.

- Svaki je rastanak težak, ali kad gubimo zauvijek, kao što je danas, teško se rastati od voljenog prijatelja i ne osjetiti prazninu koja nas sve ispunjava. Od Radovana se napose teško oprostiti jer medu nama zasigurno nema nikog koga svojom uvijek spremnom toplom rijecju i gestom nije stigao utješiti, rekao je Ljubomir Cerovac.



Cerovac je govorio o životnom putu Radovana Juricica, od studentskih dana naovamo. O njegovom radnom angažmanu i njegovoj ljubavi za sport, posebno košarku i jedrilicarstvo. Marljivost i pregalaštvo, nadasve pouzdanost, bile su odlike Radovana, istaknuto je na komemoraciji, stoga ne cude mnogobrojne rukovodece funkcije koje je kvalitetno obnašao.



Sve njegove kvalitete, sjajne organizacijske sposobnosti i smisao za komunikaciju, posebno su došle do izražaja pocetkom Domovinskog rata kada je poput svih velikih ljudi, uz toplu rijec pomagao konkretnim djelima.

- S veseljem je Radovan docekao umirovljenje jer to je znacilo biti više s obitelji, majkom Radmilom kojoj je bio najveci oslonac, te kcerkom Ivom. Najviše se veselio mirovini zbog svojih unuka, Darija i Karla, planirajuci što im sve mora pokazati i cemu ih sve mora nauciti. I sigurni smo da bi to bila jedna lijepa prica, da se život nije odlucio za drukciji kraj. Radovane, neka ti je laka ova istarska gruda. Pocivao u miru, završio je Cerovac. (G. ROJNIC; snimio D. MEMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter