Teško ozlijeđeni motociklisti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Teške ozljede u prometnoj nesreći u Puli zadobio je 48-godišnjak iz Pule u četvrtak oko 9.10 sati. Prometna nesreća se dogodila u Ulici Fižela kada je Puljanin upravljao mopedom Gilera pulskih oznaka u vrijeme kada mu je vozačka dozvola bila oduzeta. Ozlijedio se jer je zbog neprilagođene brzine stanju na cesti u blagom zavoju izgubio nadzor na mopedom i pao na kolnik.

Puljaninu je liječnička pomoć pružena u pulskoj Općoj bolnici, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 48-godišnjaku će se izdati prekršajni nalog.

Dvadesetsedmogodišnjak s područja Labina sa 0,79 promila alkohola teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak oko 21.20 sati na lokalnoj cesti Labin - Šumber. Radi zadobivenih ozljeda mladić je prebačen u pulsku Opću bolnicu gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Prometna nesreća se dogodila kada je mladić upravljajući mopedom Gilera pulskih oznaka prema Labinu, zbog neprilagođene brzine i vožnje pod utjecajem alkohola od 0,79 promila, na ravnom dijelu ceste, izgubio nadzor nad mopedom. Mladić je s mopedom izletio van kolnika, a tijekom kočenja je pao na tlo. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 27-godišnjaku će se izdati prekršajni nalog.

Najteže prometne nesreće događaju se upravo radi neprilagođene brzine i alkoholiziranosti vozača. Stoga, PU istarska upozorava vozače, pogotovo vozače mopeda i motocikala, kao ranjiviju skupinu sudionika u prometu, da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol ili opojne droge. Također, policija skreće pozornost vozačima da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te da pojačaju oprez u prometu i poštuju prometne propise. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter