Teško ozlijeđene dvije biciklistice

Ilustracija (M. SARDELIN)
Ilustracija (M. SARDELIN)

Dvije biciklistice, u dobi od 63 godine iz Njemačke i 60-godišnjakinja iz Slovenije, su teško ozlijeđene u prometnim nesrećama na području Rovinja i Poreča u petak oko podne.

Naime, 63-godišnja njemačka državljanka je ozlijeđena u nesreći kada je 71-godišnjak iz Fažane za volanom Opel Corse pulskih oznaka na cesti između Rovinja i Bala pretjecao dok je vozila bicikl te se radi dolaska automobila iz suprotnog smjera dao u desno i udario biciklisticu retrovizorom. Biciklistica je uslijed sudara pala na kolnik i ozlijedila se. Nesreća se dogodila oko 11 sati, a ozlijeđenoj biciklistici pružena je pomoć u pulskoj Općoj bolnici gdje je zadržana na liječenju radi teških ozljeda. Protiv vozača automobila se nadležnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće.

Sat vremena kasnije je u Poreču ozlijeđena 60-godišnja slovenska državljanka. Nesreća se dogodila kada je upravljala biciklom prema naselju Špadići te je na nizbrdici uslijed kočenja izgubila nadzor i pala na kolnik. Biciklistici su također utvrđene teške tjelesne ozljede. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter