Teško ozlijeđen u trostrukom sudaru kod Marasi


U trostrukom sudaru dvaju automobila i kombija na cesti Marasi - Sveti Lovreč u srijedu poslijepodne teško je ozlijeđen vozač forda escorta srpskih registracijskih oznaka, 56-godišnjak iz Svetog Lovreča. Zbog zadobivenih ozljeda zadržan je na liječenju u pulskoj Općoj bolnici.

Nesreća se dogodila u 14.30 sati kada je 56-godišnjak u lijevom zavoju započeo pretjecati Mercedesov kombi zagrebačkih oznaka kojim je upravljao 32-godišnjak iz Zagreba, a koji se kretao ispred njega u smjeru Svetog Lovreča.

U trenutku pretjecanja iz suprotnog pravca je naišao VW Touareg pulskih oznaka kojim je upravljao 58-godišnjak iz Poreča. Ford je bočnim djelom udario u kombi koji je sletio van kolnika i prevrnuo se na bok, a prednjim djelom je Ford udario u prednji dio Touarega iz suprotnog smjera.

Protiv 56-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja.

Vozač touarega je u nesreći zadobio nekoliko ogrebotina na lijevoj podlaktici i masnicu od sigurnosnog pojasa na prsima, no nije zatražio liječničku pomoć. Kazao nam je da je bilo gotovo nemoguće izbjeći sudar zbog toga jer je cesta dosta uska.

- Vraćao sam se iz Pule i kratio put do Poreča preko Marasi i Gradine. Kada sam došao u zavoj prije Marasi ugledao sam Forda kako pretječe kombi i odmah sam potegnuo volan udesno u nadi da ćemo proći sva trojica, no nije išlo. Sretan sam jer sam super prošao. Moglo je biti gore, kazao nam je vozač touarega.

Cesta koja vodi kroz Gradinu preko Marasa do Svetog Lovreča uža je od normalne ceste i nije obilježena ni horizontalnom ni vertikalnom signalizacijom. Lokalni je stanovnici uglavnom koriste kako bi skratili put od Svetog Lovreča do Vrsara ili Poreča. Zbog očevida cesta je bila zatvorena gotovo dva sata. (Napisao i snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter