Teško ozlijeđen u prevrtanju vozila na Ipsilonu


Jedno se vozilo danas u 14.15 sati prevrnulo na Istarskom ipsilonu na dijelu između izlaza Višnjan i izlaza Baderna.

Od policije smo na licu mjesta saznali da je riječ o mercedesu kabrioletu austrijskih oznaka te da je vozač teško ozlijeđen. Po neslužbenim informacijama, do nesreće je došlo u trenutku kad je vozač bio u lijevoj, preticajnoj traci i iz zasad nejasnih razloga blokirao mu se volan. Vozilom je potom prvo udario u branike između dviju traka Ipsilona te se odbio u zemljani nasip na drugoj strani i prevrnuo na bok te ponovno ispravio. Od siline udarca vozilu je otpao stražnji lijevi kotač.

Vozač je bio sam u vozilu i srećom bio je vezan, što mu je, uz air-bag koji se aktivirao, vjerojatno spasilo život. Ozlijedio je glavu te je prevezen u Opću bolnicu Pula, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Očevid na mjestu nesreće obavile su porečka i pulska prometna policija. Potrajao je nešto manje od dva sata, tijekom kojih je dionica Ipsilona Baderna - Višnjan bila zatvorena. No, nakon što je vučna služba odvukla mercedes, a cestari očistili cestu, u 16.15 ponovo je dozvoljeno prometovanje Ipsilonom. (piše i snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter