Teško ozlijeđen predsjednik sindikata u Mostaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvije nepoznate osobe napale su u petak u središtu Mostara predsjednika Unije neovisnih sindikata Josipa Milića te mu nanijele teže tjelesne ozljede, izvijestili su lokalni mediji.

Milića, profesora logike i filozofije, koji je snažno podržao nedavne prosvjede širom BiH, napale su dvije osobe palicama ispred gimnazije fra Grge Martića u Mostaru neposredno nakon što je primijetio da je na njegovu vozilu probušena guma. Slomljena mu je ruka i nanesene su mu ozljede po tijelu i glavi. Vozilom hitne pomoći prevezen je u bolnicu. Policija traga za počiniteljima.

Josipa Milića nedavno je privela policija nakon nasilnih prosvjeda u kojima je spaljeno i uništeno sedam zgrada institucija i političkih stranaka u Mostaru. Nakon privođenja predstavnici sindikati su održali konferenciju za novinare na kojoj je Milić snažno kritizirao HDZ BiH.

Ta je stranka u petak osudila napad njega. Potporu profesoru Miliću uputilo je i stotinjak prosvjednika koji su se u petak okupili u središtu Mostara, gdje su izrazili nezadovoljstvo aktualnom vlašću u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Član Koordinacijskog odbora "Plenuma građana i građanki Mostara" Feđa Fajić zatražio je od policije da što prije rasvijetli napad na predsjednika Unije sindikata. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter