Teško bolesna djevojčica treba našu pomoć

Sandra, Helena i Aleksandar Vasiljković
Sandra, Helena i Aleksandar Vasiljković

U podstanarskom stanu u Puli, na četvrtom katu zgrade u Ulici Rimske centurijacije, živi bračni par Vasiljković sa svojim malim anđelom, dvoipolgodišnjom teško bolesnom djevojčicom Helenom, koja se od rođenja bori za život uz pomoć liječnika i brižnih roditelja. Helena je rođena sa sedam mjeseci carskim rezom i odmah po rođenju nastupile su komplikacije zbog kojih joj je život visio o niti pa je nakon nekoliko sati hitno prebačena iz pulskog rodilišta u dječju bolnicu na Katridu. Posljedice su ostale trajne. Helena boluje od hidrocefalusa, konstatirana joj je psihomotorna retardacija, te niz drugih teških bolesti zbog kojih je prikovana za krevet te ovisi o tuđoj njezi i pomoći. Prognoze za potpuno ozdravljenje ne postoje.

- Helena nikad neće prohodati. Rekli su mi da će biti sreća ako uspije sjediti i držati glavicu. Mi nikad nećemo posustati i odustati da joj pružimo u životu sve što možemo da joj ga olakšamo, poboljšamo, rekla nam je njezina majka Sandra prilikom našeg posjeta u povodu humanitarne akcije koju za 28. travnja najavljuje i organizira Narcis Kahrimanović iz Pule.

- Kada sam na Facebooku naišao na stranicu "Pomozimo maloj Heleni" odmah sam želio pomoći, ali ne samo klikom po mišu nego konkretnom akcijom. Nije mi dugo trebalo i uz pomoć nekoliko prijatelja i odaziva dobrih ljudi organiziramo humanitarni party za malu Helenu 28. travnja u klubu Palermos u Puli. Otvorili smo joj i grupu na Facebooku "Pomozimo malenoj Heleni" i u samo nekoliko sati sakupili više od 1.200 članova, saznajemo od Narcisa Kahrimanovića.

- Tijekom akcije u poslijepodnevnim satima održat će se malonogometni turnir, organizirat ćemo i aukciju slika, a navečer glazbeni program uz nastup raznih izvođača različitog glazbenog izričaja. Cijena ulaznice bit će 20 kuna, a sav prihod namijenjen je za pomoć maloj Heleni. Novčani prilozi mogu se uplatiti i na žiro račun Heleninog oca u PBZ-u na broj 2340009 - 3102757972. (Napisala i snimila Silva BODLAJ IVAŠIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter