Teške posljedice orkanske bure na riječkom području

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom jučerašnje orkanske bure u Primorsko-goranskoj županiji teško je ozlijeđeno pet osoba - četiri na riječkom području, jedna u Bribiru, a troje ih je i dalje životno ugroženo, priopćili su danas iz primorsko-goranske policije. Prema dosadašnjim podacima, lakše je ozlijeđeno devet osoba, od kojih četvero školske djece.

Zbog jakog vjetra, padanja stabala, lomljenja grana, pada crjepova i dijelova krovišta te klizanja kontejnera za smeće zaprimljene su dojave o oštećenjima na 267 vozila. Oštećena su krovišta na 16 objekata u Rijeci i na 10 objekata izvan Rijeke, a oštećeno je i staklo na kontrolnom tornju Zračne luke Rijeka.

Na kućama u Opatiji oštećeni su dimnjak, ograda i zid kuće u izgradnji te u dva slučaja električni vodovi, a u Crikvenici rasvjetni stup.

Na riječkom lukobranu potonula je ribarica, a u brodogradilištu Vikotor Lenac brod se odvojio od veza i naslonio na susjedni brod. Policija i dalje zaprima dojave građana o posljedicama nevremena pa prikupljeni podaci o procijenjenoj materijalnoj šteti još nisu konačni.

Iz riječke gradske uprave također su izvijestili o posljedicama snažne bure. Orkanska bura iščupala je više od 500 stabala, koja će biti iskorištena za ogrjev i podijeljena korisnicima socijalnog programa

Vatrogasci su imali 235 intervencija zbog jakog vjetra i pet gašenja požara.

Oštećene su brojne zgrade, a najveće štete na sportskim objektima su na Bazenima Kantrida i na sportskoj dvorani Dinko Lukarić.

Velike su štete i na svim gradskim grobljima, posebice na groblju Kozala, gdje je srušeno više desetaka velikih stabala i oštećeno više grobnica.

Gradonačelnik Vojko Obersnel kazao je danas na svom redovitom kolegiju da se razmjeri materijalne štete još uvijek utvrđuju te da će sljedećih dana s primorskogoranskim županom Zlatkom Komadinom razmotriti hoće li se za područje županije moći proglasiti stanje elementarne nepogode.

Ozlijeđenim građanima gradonačelnik je zaželio brzi oporavak, a ostalima skori popravak nastalih oštećenja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter