Teška mehanizacija presjekla joj prilaz kuci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kada je u dijelu Buici pocetkom tjedna iznenada osvanula teška mehanizacija i radnici pulske Ceste, koje je Grad Porec poslao da asfaltiraju dio jedne ulice, ovdašnja stanarka Ida Bojcevic-Capo nije ni slutila što ce je snaci iducih dana.

Najprije joj je na privatno parkiralište, uz apartman što ga izdaje turistima, izvodac radova odložio nekoliko kubika granja, a iduceg je dana ranim jutrom pocelo kopanje terena pikamerom. Od vibracija joj je napukla fasada, dobar dio dana nije mogla automobilom do kuce te joj je povrh svega nestalo struje kada je izvodac slucajno oštetio instalacije. Turisti koji su kod nje odsjeli, austrijska obitelj s troje djece, optužili su je pak da ih je prevarila iznajmivši im apartman u vrijeme kad su u naselju planirani javni radovi. Cašu je prelio tretman koji je doživjela u gradskoj upravi kada je nazvala komunalni odjel i požalila se na buku, nestanak struje, ali i cinjenicu da je nitko nije obavijestio o pocetku radova. U nekoliko je navrata pokušala dobiti referenticu Božicu Beneš, no ona iz razlicitih razloga nije bila dostupna.

"Receno mi je da je za radove u Buicima u komunalnom odjelu zadužen Alen Radic. Kad sam ga dobila telefonom, sve sam mu ispricala i zamolila ga da nazove Elektru, što je odbio, uz komentar da on nema veze s tim što je meni nestalo struje! Kako je moguce da gradske službe nisu odgovorne ako je upravo Grad narucio radove zbog kojih je nestalo struje", pita se Bojcevic-Capo.

"Rekao je i da Grad nije dužan pojedinacno obavještavati stanare o radovima i da se trebam strpiti jer cu dobiti asfaltiranu cestu. Ovdje ih moram podsjetiti da sam komunalni doprinos za ove kuce platila još 2001., a do danas nemam ni cestu ni javnu rasvjetu. Pitam se gdje je moj novac završio, ako nije u asfaltu i rasvjeti; ocito su ga nenamjenski potrošili, a sada bih trebala biti zahvalna što su se nakon osam godina sjetili asfaltirati, na ovakav nacin, i još su prema meni bezobrazni", negoduje Bojcevic-Capo. Na koncu je sama nazvala Elektru te je u popodnevnim satima djelatnik izašao na teren. Dodaje da radnike nimalo ne krivi, a nedopustivim smatra to što se nadzorno tijelo, u ovom slucaju komunalni odjel, nije pobrinulo da zahvat protekne bez smetanja privatnog posjeda i uz što manje stresa za stanare.

"Gosti mi ne vjeruju da nisam znala za radove jer se oni u Austriji najavljuju danima unaprijed te ce od agencije tražiti povrat novca", kaže i ne iskljucuje mogucnost da ce nadoknadu štete od Grada tražiti sudskim putem.

"Temeljem ubranog komunalnog doprinosa i na traženje gradana Grad Porec je imao obavezu asfaltirati cestu u Buicima. Buduci da se prema gradskim propisima ovo naselje ne nalazi u zoni u kojoj su zabranjeni radovi tijekom turisticke sezone, radovi su poceli 31. kolovoza. Posluži li vrijeme, bit ce gotovi iduceg tjedna. Grad nema obavezu pojedinacno obavještavati gradane o radovima. Ako je gospoda Bojcevic-Capo zbog asfaltiranja imala bilo kakvih neugodnosti, ovim joj se putem najiskrenije ispricavamo", priopcila je danas glasnogovornica gradske uprave Saša Guttman Levak.


Podijeli: Facebook Twiter