Približavanjem ljeta briga za tijelo postaje sve intenzivnija, a teške i zasitne specijalitete sve više zamjenjuju lagana i svježa jela poput salata.
No one ne moraju biti jednolicne i bezukusne - kako to brojni zaljubljenici u "konkretne" delicije cesto tvrde. Štoviše, pozabavite li se kombiniranjem razlicitih, ali vrlo skladnih namirnica, dobit cete ukusan i zdrav obrok primamljiva okusa i izgleda, isticu nutricionisti.
Povrtnu monotoniju možete razbiti salatom na bazi rikole. Biljka specificnoga gorkastog okusa idealna je osnova jela koje ce najbolje nadopuniti nasjeckana rotkvica i crveni luk.
Intenzivne okuse povrca uravnotežit ce meki govedi odrezak, a kombinacija umaka worchestera i maslinova ulja dat ce jelu završnu - dobitnu notu. Za pikantniju varijantu dodajte u salatu masline, ljute papricice jalapeno ili mladi luk.
Zelena salata s feta sirom
Sastojci: zelena salata, feta sir, mljeveni papar, preljev od maslinova ulja, vinskog octa, soli, papra i limuna
Priprema: Zelenu salatu neutralnog okusa nadopunite bogatim aromama feta sira i svježe mljevenog papra. Osvježavajuci i lagan umak na bazi maslinova ulja, octa, soli, papra i limuna idealno ce povezati sastojke salate. Intenzivniji umak bi ih "nadjacao".
Salata s okusom Orijenta
Klice grahorica, mrkva, mladi luk, piletina, soja, riža i razliciti zacini cine idealni orijentalni miks.
Rajcice sa zacinima
Osim lukom i maslinovim uljem salatu od rajcica zacinite peršinom, lišcem bosiljka te svježe mljevenim paprom.