Terzicu i Vujevicima 14,5 godina zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sudsko vijece pulskog Županijskog suda, kojim je predsjedala sutkinja Dorijana Dolenec Kujundžic, danas je na ponovljenom sudenju nepravomocno presudilo Puljanima Dušanu Terzicu (47) i braci Markanu (48) i Ranku (45) Vujevicu za preprodaju 1,7 kilograma kokaina, osudivši ih na gotovo upola manje zatvorske kazne od onih u prvoj presudi, iz 2008. godine.

Prvooptuženi Terzic osuden je na šest godina, drugooptuženi Markan Vujevic na tri godine i šest mjeseci, a treceoptuženi Ranko Vujevic na pet godina zatvora.

Terzic i Ranko Vujevic proglašeni su krivim za po jedno tzv. produljeno kazneno djelo zloporabe droge, a Markan Vujevic za obicno kazneno djelo zloporabe droge. Sud je Terzicu i Ranku Vujevicu produljio pritvor, dok je Markanu Vujevicu pritvor ukinut.

Kako je iznoseci razloge presude rekla sutkinja Dolenec Kujundžic, pritvor je za Terzica i Ranka Vujevica bilo obavezno produljiti. Markan Vujevic je pak što u pritvoru, a što tijekom lišenja slobode iza rešetaka proveo oko tri godine i tri mjeseca pa mu je, kako je rekla sutkinja, pritvor po principu razmjernosti ukinut.

Za treceoptuženog Ranka Vujevica sutkinja Dolenec Kujundžic kazala je da je priznao sva djela za koja ga se teretilo, a priznao je i držanje droge u stanu u Teslinoj 39, za što nije bio optužen.

"Obrana je nastojala umanjiti vrijednost iskaza prikrivenih istražitelja i njihova izvješca, no prikriveni istražitelj nije imao razloga lažno teretiti optužene. Sve je slikano i snimljeno. Optuženi su se dogovorili i zajedno postupali. Olakotnim im je cijenjeno to što je sva droga oduzeta, kao i korist od prodaje i to što droga nije došla na ilegalno tržište. Otegotnim je cijenjena velika kolicina droge.

Terzicu je olakotnim cijenjeno to što do sada nije osudivan, Markanu Vujevicu to što boluje od PTSP-a i ima djecu, a njegovu bratu Ranku to što je ovisnik o opojnoj drogi te što je odlikovan u Domovinskom ratu. Svi optuženi vec su tri godine lišeni slobode, a psihicki i fizicki su otad lošijeg zdravlja", rekla je uz ostalo sutkinja Dolenec Kujundžic.


Podijeli: Facebook Twiter