Terraneo i Garden festival medu najboljima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanski list The Telegraph na listu najboljih ljetnih rock i pop festivala ove godine u Europi uvrstio je cak dva koja se održavaju u Hrvatskoj: Terraneo u Šibeniku i Garden festival u Petrcanima kod Zadra.

U preporuci za šibenski Terraneo, koji ce se održati od 9. do 13. kolovoza, Telegraph je napisao da je "smješten nadomak atraktivne šibenske luke na dalmatinskoj obali".

"Ovaj petodnevni, ekološki usmjeren festival nudi izvodace poput The National, La Roux i The Fall, kao i mogucnosti putovanja koja ukljucuju ekskurzije brodom na otoke i uvale te izlete u obližnje nacionalne parkove", piše list. Takoder napominje da festival uz ostalo organizira i radionice lomografije za ljude zainteresirane za tu tehniku fotografiranja analognim aparatima.

Telegraph je za petrcanski Garden festival (od 6. do 14. srpnja) napisao: "S plesnim podijima koje zapljuskuju blagi valovi Jadranskog mora, promuklim zabavama na brodovima i diskotekama u stilu sedamdesetih, to je festival savršene velicine s opuštenim, suncem okupanim vibracijama."

Osim Terranea i Gardena koje ugledni Telegraph preporucuje da ih se posjeti, na listi najboljih festivala još su: Nuits Sonores u Lyonu, Berlin Festival, Springfestival u Grazu, MS Dockville u Hamburgu, La Route du Rock u St Malu, Benicassim u Valenciji, Positivus u Latviji, Open Air St Gallen, Sziget u Budimpešti, te Oya u Oslu.


Podijeli: Facebook Twiter