Terra Istriana ponovno na čekanju

Vijeće je nakon odlaska oporbenjaka ostalo u krnjem sastavu (K. FLEGAR)
Vijeće je nakon odlaska oporbenjaka ostalo u krnjem sastavu (K. FLEGAR)

Urbanistički plan uređenja Terra Istriana ni na sinoćnoj sjednici Gradskog vijeća nije donesen. Unatoč oštrom protivljenju oporbenih vijećnika iz IDS-a, HNS-a i HDZ-a koji su u više navrata spominjali "silovanje demokracije", na prijedlog gradonačelnika Vilija Bassanesea ta je točka skinuta s dnevnog reda, a pokrenute su njegove izmjene i dopune, čime je obuhvat plana s 50-ak smanjen na približno 19 hektara.

Iz plana je time izuzeto gradsko zemljište i marina unutar uvale Pozioi, dok je ostalo ono u vlasništvu Tvornice cementa Umag i države, rezervirano za turističku namjenu, odnosno izgradnju hotela, vila i pratećih ugostiteljskih i zabavnih sadržaja.

U trenutku kada je nakon poduže rasprave dnevni red izmijenjen, sedmero je oporbenih vijećnika protestno napustilo vijećnicu. Preostalih devetero iz SDP-a, Zelenog saveza - Zelenih, HSU-a, Hrvatskih laburista - Stranke rada, Demokratske stranke žena i Stranke demokratske akcije bez rasprave je i jednoglasno podržalo pokretanje izmjena i dopuna UPU-a.

Ponovno je tako odgođen projekt u koji bi Tvornica cementa Umag trebala uložiti više od dvjesto milijuna kuna i izgraditi turističkog naselja s najmanje četiri zvjezdice na južnom ulazu u Umag, na Kravljem rtu gdje je nekad radila cementara. (K. FLEGAR)

VIŠE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter