"Terra Albona" za rekreativce i prave bikere

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Labin, LAG Istočna Istra i Brdsko-biciklistički klub Istra bike zajedno s Istarskom županijom i županijskom Turističkom zajednicom, TZ-om Labin-Rabac i Općinom Raša već tradicionalno organiziraju biciklističku vožnju "Terra Albona".

Biciklijada je u subotu, treću godinu zaredom, okupila velik broj biciklista i rekreativaca s područja gradova i općina Istarske i Primorsko-goranske županije, ali i susjedne Slovenije. Vozilo se u dvije discipline, rekreativna i mountainbike ruta. Rekreativci su krenuli iz starog grada i vozili stazu duljine 18 kilometara, a bikeri rutu od 35 kilometara.

Obje rute vodili su i koordinirali članovi BBK-a Istra bike, a vozilo se trasom koju je činila asfaltirana podloga, makadam, šumska staza i malo zahtjevnija kađena podloga, koju su mogli svladati svi biciklisti neovisno o kondiciji. Za one koji nisu mogli izdržati do cilja u rekreativnoj ruti, bilo je organizirano pickup vozilo. Na zaustavnim punktovima sudionike biciklijade čekala je gastro-ponuda, tradicionalna istarska marenda uz degustaciju vina istarskih autohtonih sorti, a na cilju i ručak. Na startu je bilo moguće i iznajmiti bicikl. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter