Terry Lee Brown Jr. i Silicone Soul na Slurpu!

Silicone Soul
Silicone Soul

Poznati tech-house producent i DJ Terry Lee Brown Jr. će na tvrđavi Punta Christo u Šinjanu pokraj Pule nastupiti 13. srpnja, dok će legende elektronske plesne glazbe Silicone Soul Hrvatsku posjetiti 3. kolovoza, a sve u sklopu Slurp! festivala.

Festival ovog ljeta zadržava koncept od četiri pojedinačna događanja tijekom ljetne sezone, po jedan svakog mjeseca (lipanj, srpanj, kolovoz i rujan), a okupit će najpoznatija imena domaće i regionalne elektronske glazbe i cijenjene inozemne goste, uz već najavljene Petra Dundova koji nastupa 15. lipnja i Mr. C-ja koji dolazi 28. rujna.

Terry Lee Brown Jr. odnosno Norman Feller smatra se pripadnikom međunarodne elite house producenata i jednim od vodećih imena originalnog europskog deep i tech house zvuka već gotovo 20 godina. Jedan je od onih kojih se istarska i primorska party publika rado prisjeća iz zlatnih vremena partijanja, budući da je 1998. nastupao u Ambasadi Gavioli, 2002. u opatijskom Colosseumu, godinu kasnije na Rabac Summer Festivalu te zadnji put 2007. na Hallowindu u Medulinu, i svaki je put ostavio odličan dojam.

Godine 1995. pokreće danas kultnu etiketu Plastic City, za koju izdaje svoj prvi album "Brother For Real", na koji danas gledamo kao na preteču tech-housea s inkorporiranim elementima jungle i trance glazbe. Iza sebe ima sedam albuma, 30-ak singlova i 20-ak DJ kompilacija, među kojima je najpoznatiji serijal ''Terry's Cafe''.

Silicone Soul su od prvog pojavljivanja na vodećem škotskom Soma Quality Recordingsu 1998. zauzeli posebno mjesto na prenapučenoj sceni elektronske plesne i house glazbe zahvaljujući dubini i kvaliteti glazbenih radova, poznavanju glazbenog naslijeđa i stalnom glazbenom razvoju. Spadaju među rijetke glazbenike koji su, unatoč prilici da iz undergrounda zakorače u mainstream, ostali vjerni originalnom izričaju. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter