Terry Huang stiže u Novigrad

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na osobnom primjeru su igrači novigradskog nogometnog drugoligaša iskusili čari sporta, odnosno posla kojim se bave. Doslovno su spoznali obje strane "medalje" kroz prvenstvena iskušenja u prvoj dionici natjecateljske godine. Poslije očekivano uspješnog starta kada su se nakon devet odigranih dvoboja nalazili u gornjem dijelu ljestvice, malo tko je i pomislio na ono što je slijedilo. Dogodilo se da je u konačnici polusezonu novigradskoj momčadi pripalo mjesto na začelju drugoligaške karavane. Pred "crveno-modrima" je nikad izazovniji nastavak prvenstva, ako se zna da u klubu uopće ne dvoje o očuvanju statusa.

Znamo da će to struci i igračima biti uobičajeni motiv za ostvarenje primarnog cilja, stoga smo osluhnuli što rade, razmišljaju i na tu temu preporoda kažu čelnici kluba.

– Ne znam hoćemo li biti hit proljeća, što ne treba isključiti, ali smo uvjereni da ćemo imati sve što je potrebno da izborimo ostanak među drugoligašima. Velikih zamjerki i opaski na jesenski rad stručnog stožera i igračkog kadra gotovo da i nemamo. Mnogi razlozi su utjecali na tako neuspješnu jesen i nadnaravne su prirode. Svi su dali svoj maksimum, no što je izostala za to odgovarajuća nagrada u bodovnom obliku, u nikoga se ne može uprijeti prstom, a još manje ga prozvati – kaže direktor kluba Zvonimir Hodak. - Iako sam dugo u sportu, ni poslije pomne analize kojom smo se bavili ne možemo dokučiti čime smo se toliko "zamjerili" lopti. Kada film vratimo unatrag dolazimo do spoznaje da smo u najmanju ruku jesenas ostali uskraćeni za trećinu od izgubljenih bodova. S istima bi završili, sveukupno gledajući uspješnu godinu, na petom-šestom mjestu. Moguće se to trebalo dogoditi i zato s optimizmom iz više razloga dočekujemo nastavak prvenstva. Svi smo u punom pogonu, a već u prvom tjednu nove 2018. godine znat će se mnogo toga. Ukratko, bit će puno novina, u stručnom i igračkom segmentu, te materijalnoj sigurnosti kluba. (M. GAVRAN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter