Terorist poslao selfie s odrubljenom glavom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Yassin Salhi, osumnjičen da je izveo napad na američko plinsko postrojenje u Francuskoj i odrubio glavu svojem poslodavcu, uslikao je selfie s odrubljenom glavom i poslao ga whatsappom u Kanadu, objavili su istražitelji u nedjelju.

Salhi (35) trebao bi biti prebačen u sjedište antiterorističke policije blizu Pariza nakon što je počeo razgovarati s istražiteljima. Oca troje djece, koji nije imao policijski dosje, policija ispituje zajedno sa njegovom suprugom i sestrom. Salhi je bio poznat francuskim vlastima koji su ga od 2006. nadzirale zbog sumnje da je radikalni islamist, ali je slučaj odbačen 2008. Prvotno šutljiv, počeo je u subotu navečer "objašnjavati kako su se odvijali događaji", rekao je izvor blizak istrazi ne izonoseći pojedinosti.

Jeziva fotografija otkrivena je u Salhijevu mobitelu, a kanadske vlasti istražuju kome je poslana. Lokaliziranje njegova kontakta još nije izvršeno, jer se možda radi samo o posrednom broju prije preusmjeravanja na drugu destinaciju. Zasad je nejasno je li glava žrtve odrubljena nakon smrti. Forenzičari su na vratu pronašli tragove davljenja, kažu istražitelji. Oni će u istrazi razmotriti eventualnu sirijsku vezu s obzirom da se, po najnovijim brojkama, 473 osobe koje su otputovale iz Francuske trenutno nalazi u džihadističkim zonama u Iraku i Siriji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter