Teritorij kao umjetnicko djelo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osamnaest umjetnika iz hrvatskog, slovenskog i talijanskog dijela Istre proteklog je vikenda sudjelovalo na likovnoj koloniji "Susreti uz Dragonju", koja je u nedjelju okoncana otvorenjem izložbe svih radova u Zajednici Talijana Momjana.

Dvodnevna manifestacija održavala se u San Mauru i Momjanu, a sudjelovali su Nataša Bezic, Saša Dejanovic, Ronny Jušic, Mladen Milotic, Tea Paškov Vukojevic, Mario Santrac, Goranka Supin i Tanja Pecanic iz Hrvatske, Mira Licen, Ljubo Radovac, Martina Žerjal i Fulvia Žudic iz Slovenije te Pino Callea, Piero Conestabo, Sara Conestabo, Elsa Delise, Livio Zoppolato i Bruno Tomasini iz Italije.

Na otvaranju izložbe ravnateljica bujskoga POU-a Lorella Limoncin Toth rekla je da se ova likovna kolonija održava vec sedmu godinu zaredom te da ce svi ovogodišnji novi radovi uci u fundus POU-a.

Vrijednost ove manifestacije nije samo u kreiranju slika u koje je na zadanu temu svatko unio nešto svoje, vec su bitni zajedništvo, druženje na sva tri jezika i njegovanje prijateljstva.

Umjetnici su ovogodišnje druženje poceli u agroturizmu San Mauro okruglim stolom naslovljenim "Teritorij kao umjetnicko djelo - intervencije u prostoru". Upravo je to bila zajednicka tema koju su autori u svojim djelima interpretirali svaki na svoj nacin.


Podijeli: Facebook Twiter