Terezu kaznili zbog nastupa u Srbiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Želim zahvaliti onim mojim Dubrovcanima koji znaju što je ljubav, a onima koji to ne znaju, bilo bi vrijeme da je spoznaju. Oprostite mi što i ovo moram reci: svi katolici koji se busaju u prsa neka dobro izgovore molitvu Ocenaš pa neka dodu do onoga mjesta gdje se kaže 'kako i mi opraštamo dužnicima svojim'."

Tim se rijecima Tereza Kesovija na kraju koncerta desete Feste obratila malobrojnoj publici okupljenoj u dvorani na Gospinu polju.

U razgovoru s novinarima potom je objasnila zašto Sportska dvorana, gdje može stati do dvije tisuce ljudi, nije bila puna.

- Neki mi nisu mogli oprostiti moje nedavne koncerte u Novom Sad i Beogradu, kazala je razocarana Tereza.

Njezinu poruku o tome da u životu treba znati praštati podržao je i dirigent ?elo Jusic koji je prošloga tjedna ravnao orkestrom Camerata Serbica na spomenutim Terezinim koncertima.

Ipak, središnji koncert Feste prireden u povodu 50. godina karijere Tereze Kesovije održan je prema planu. Otpjevane su 23 pjesme iz njezinog bogatog repertoara.

Malobrojna, ali zadovoljna publika velikim je pljeskom nagradila Jacquesa Houdeka, Jasnu Zlokic, Giulliana, Sandru Bagaric, mladu Kosovarku Lindu Halimi... za izvedbe niza Terezinih uspješnica, od "Nona" do "Prijatelji stari gdje ste".


Podijeli: Facebook Twiter