Tereza Mrdeža u drugom kolu Florianopolisa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porečka tenisačica Tereza Mrdeža plasirala se u drugo kolo WTA turnira koji se za nagradni fond od 235 tisuća dolara igra u brazilskom Florianopolisu, nakon što je u prvom kolu svladala izraelsku tenisačicu Shahar Peer rezultatom 6:0, 6:3.

Tako je drugi tjedan zaredom i drugi put u dosadašnjoj karijeri 22-godišnja Porečanka preskočila prvu prepreku na glavnom turniru na kojem je nastup izborila kroz kvalifikacije, a sad će probati napraviti korak više nego što joj je to prošli tjedan pošlo za rukom u kolumbijskoj Bogoti.

Peer je Mrdežin "skalp" karijere, premda je Izraelka u ovom trenutku 126. igračica svijeta, no ona pamti i puno bolje dane. Naime, prije nešto više od dvije godine, 31. siječnja 2011. godine, bila je 11. igračica svijeta, što je najbolji ranking nekog izraelskog tenisača ili tenisačice u povijesti.

U dosadašnjoj karijeri 25-godišnja Peer osvojila je pet WTA turnira i pritom izgubila još tri finala, a do prve je titule stigla u veljači 2006. godine u tajlandskoj Pattayi kad je u finalu bila bolja od hrvatske tenisačice Jelene Kostanić Tošić. Sedam godina kasnije jedna druga Hrvatica bila joj je previsoka prepreka već u prvom kolu.

Prvi set bio je jednosmjerna ulica i već nakon 20 minuta Mrdeža ga je apsolvirala s čistih 6:0. Peer puno bolje otvara drugi set i s dva oduzeta početna udarca porečkoj tenisačici dolazi u vodstvo od 3:0.

No, tada Mrdeža podiže nivo svoje igre, dobiva pet gemova u nizu i pri rezultatu 5:3 ima servis za meč, a onda kreću uzbuđenja.

Prvi poen u devetom gemu osvojila je Izraelka, potom je Porečanka s tri poena u nizu došla do dvije vezane meč lopte, ali nije ih iskoristila, kao ni četiri sljedeće. Sve je to nije poljuljalo i svojoj protivnici nije dopustila niti jednu break loptu, dok je svoju sedmu meč loptu napokon realizirala te nakon 80 minuta igre izborila ulazak u "sweet sixteen".

U drugom kolu Mrdežu očekuje susret s boljom iz susreta 30-godišnje Španjolke Anabel Medina Garrigues, 61. igračice svijeta i šestom nositeljicom turnira, te 25-godišnje Rumunjke Monice Niculescu, 75. igračice na WTA listi. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter