Teretnjak udario u kocu, ozlijedena trojica ribara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Teretni brod dug 133 metra udario je u nedjelju oko 5.10 sati kod otoka Svetac u kocu Peter Pan na kojoj su se cetvorica rijeckih ribara upravo spremala izvuci mreže pune ribe iz mora. Silovitim udarom teretni je brod probio krmeni dio koce pri cemu su trojica ribara zadobila, srecom, lakše ozljede, a od potapanja su se spasili prerezavši mreže.

Inspektor šibenske Lucke kapetanije Boris Seljanovski rekao je da je teretni brod Lim, pod zastavom Saint Vincenta, bez tereta plovio prema luci Kopar i na njemu se nalazilo 14 clanova posade iz Hrvatske, dok je 21 metar duga koca Peter Pan sa cetiri clana posade u tom trenutku ribarila.

- U šoku smo svi. Na moru sam 20 godina, ali ovako nešto nikad nisam doživio. Išli smo dizati mreže kad smo vidjeli brod da dolazi s lijeve strane. Bio je udaljen oko 2,5 milja. Radili smo svoj posao, misleci da ce proci, kad je nakon 10-ak minuta udario u nas. To je bilo strašno. Ljudi su letjeli po brodu, bacalo ih je, izudarali se. Jedan je natukao rebra i teže diše, drugi ima dva reza na glavi, a treci je takoder udario glavom i ima veliku cvorugu. Od udarca se brod toliko nagnuo da je val prošao preko njega. Mreže pune ribe ostale su na dnu - rekao je Darko Kos, kapetan koce.


Podijeli: Facebook Twiter