Teretni brod udario u riječku obalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Malteški teretni brod danas je pri pristajanju u riječku luku - zbog prevelike brzine - pramcem udario u vez i oštetio pristanište, ali nitko od 13 članova posade nije ozlijeđen.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture popodne je priopćilo da se nesreća dogodila nešto prije 10 sati kad je motorni teretni brod privatnog brodara Cherokee na ulasku u pristanište - zbog prevelike brzine - pramcem udario u vez na Praškoj obali - zapad. Nitko od članova posade nije ozlijeđen, a od siline udara oštećen je pristanišni vez. Slomljen je bokoštitnik, a na pramcu broda, osim površinskih oderotina, nije utvrđena veća šteta.

Brod je dugačak 139 metara, širok 16,5 metara, snage strojeva 1766 KW i mase 4962 bruto tona.

Po izvješću lučkog peljara, zapovjednik broda nije pravodobno usporio prilikom pristajanja te je - usprkos uključivanju strojeva u puni pogon unatrag - udario u obalu i oštetio je.

Utvrđeno je da zapovjednik broda nije bio pod utjecajem alkohola.

Brod je dugačak 139 metara, širok 16,5 metara, snage strojeva 1766 KW i mase 4.962 bruto tona.

Djelatnici riječke Lučke uprave pokrenuli su istragu o uzrocima nesreće. Procjenjuje se šteta na obali i za vlasnika broda priprema odštetni zahtjev. Inspektori riječke Lučke kapetanije obavili su očevid te će prekršajnim nalogom kazniti zapovjednika broda. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter