Terešak: Trebaju li svi u HDZ-u na stup srama?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poistovjećujući stranku i obitelj, predstavnik HDZ-a na suđenju u slučaju Fimi media Vladimir Terešak zapitao se, u obrani svoje stranke, treba li cijelu obitelj staviti na stup srama ako je jedan ili više njenih članova "ogrezao u kriminal".

"Ako je jedan ili više članova ogrezao u kriminal ili je osuđen za kazneno djelo zar čitavu obitelj treba proglasiti kriminalnom organizacijom i staviti je na stup srama?", zaključio je Teršak na zagrebačkom Županijskom sudu gdje se HDZ-u sudi za korupciju, zajedno s Ivom Sanaderom koji je na čelu te stranke dva puta pobijedio na parlamentarnim izborima.

Budući da je na suđenju u najvećoj korupcijskoj aferi u hrvatskoj politici ispitan velik broj HDZ-ovih dužnosnika, u medijima se, smatra Terešak, i prije presude stvorio dojam kako je ta stranka djelovala kao kriminalna organizacija, a taj argument i u saborskim raspravama često koriste predstavnici sadašnje vladajuće koalicije.

"To se odrazilo i na rezultatima parlamentarnih izbora 2011.", kazao je Terešak, ističući da 220 tisuća članova najveće hrvatske stranke nije imalo nikakve koristi od kriminalnih aktivnosti pojedinaca koji su djelovali izvaninstitucionalno.

Terešak smatra da HDZ nije niti trebao 'sjediti' na optuženičkoj klupi nakon što je Uskok odustao od progona bivšeg glavnog tajnika Ivana Jarnjaka koji je bio odgovoran za materijalno financijsko poslovanje stranke.

Tijekom Terešakova izlaganja sutkinja Ivana Čalić opomenula je Sanadera koji je intervenirao na njeno diktiranje u zapisnik.

Obranu u ime marketinške agencije Fimi media, po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici, iznijela je Marica Ivanković koja je kazala kako je vlasnica agencije Nevenka Jurak postupala u "svjesnom nehatu" jer je djelovala olako ne očekujući loše posljedice.

Suđenje se nastavlja sutra kada će, nakon okončanja svih obrana, obrana i optužba moći predložiti dodatne dokazne prijedloge. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter