Terenci iz Hrvatske, Slovenije i Italije na poligonu Arena Buići

Sudjelovalo je 37 posada
Sudjelovalo je 37 posada

Proteklog vikenda na prostoru Katuna Trviškog, preciznije na poligonu Arena Buići, održano je 16. međunarodno druženje vozača terenskih automobila "Istra off road 2015.". Pozivu za druženje u organizaciji AMK "No limits Istra" Bravari odazvalo se 37 posada iz raznih krajeva Hrvatske, Slovenije i Italije.

U hard road-booku tek dvije posade

Druženje je počelo vožnjom po road-booku ili putnoj knjizi nepoznatom 25-kilometarskom rutom koja je počinjala kod Katuna Trviškog i zatim preko Kašćerge i Berma šumskim putovima vozače je ponovo dovela do Katuna. Road-book staza imala je tri klase, dakle hard, turist i soft.

U hard road-booku natjecale su se dvije posade, a pobijedili su Marin Koraca i Alen Fakin ispred Massimiliana Faggidina i Sergia Tonsića. U klasi turist u konkurenciji devet posada pobijedili su Kristijan Brajko i Ivan Krmac ispred Simona Brajaka i Stefana Brajka te trećeplasiranih Daria i Katarine Bauer. U soft klasi pobijedili su Dean i Danijel Vivoda, drugi su bili Frank Jernaj i Jan Renolp, a treći Jan Škeraut i Črt Sabadin Mask. Na brzinskom ispitu road-booka najbolji su rezultat ostvarili Denis Močibob i Kristijan Koraca, drugi su bili Saša Simeunović i Edi Mikleuš, a treći Stefano Rom i Giovanna Chemi.

Na brzinskom ispitu na poligonu u Areni Bujići u kategoriji dizel pobjedu je odnijela posada Marko i Lara Koraca, druga je bila posada Jani Ukmar i Uroš Gorela, a trećeplasirani su Denis Močibob i Patrik Vivoda.

Vedran i Alex Šćulac postigli rekord staze

Na "brzincu" u kategoriji do 2.000 kubika pobijedili su Frank Jernaj i Jan Renolp, drugo mjesto osvojila je Andrea Črnec, a treća je bila posada u sastavu Matej Podgornik i Dean Šćuka. Na brzinskom ispitu automobila zapremine veće od 2.000 kubika pobijedili su Robert Prodan i Massimo Benčić, drugi su bili Petar Šandak i Entoni Meden, a treći Massimo Benčić i Robert Prodan. Rekord staze, ali nažalost bez plasmana, ostvarili su Vedran i Alex Šćulac koji su Arenu Bujići prošli u 2.22.13 minuta. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter