Terenac zapaljen, BMW kolateralna žrtva?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premda su nakon ocevida pulske policije svoj dio posla u Teslinoj ulici u Puli u cetvrtak obavili i vještaci MUP-ovog centra za forenzicna ispitivanja, istraživanja i vještacenja "Ivan Vucetic" iz Zagreba, još je nepoznat uzrok požara koji je u cetvrtak oko 4 sata planuo na dva vozila parkirana na nogostupu u toj ulici, izmedu kucnih brojeva 60 i 62.

Izgorjeli su terenac toyota rav 4 registracijskih oznaka RI 665-PB u vlasništvu 44-godišnjeg Samira Dedukica te BMW registracijskih oznaka PU 420-MC, u vlasništvu 28-godišnjeg Ivana Belušica iz Pule. Prema prvoj, nestrucnoj procjeni, materijalna šteta na oba vozila je oko stotinu tisuca kuna.

Valter Opašic iz PU istarske izjavio je da u pogledu uzroka požara policija zasad nije iskljucila ni jednu opciju, odnosno ne iskljucuje da je do vatre došlo zbog tehnickog kvara kao ni da ju je netko podmetnuo. Jedno od vozila nedavno je sudjelovalo u nesreci u kojoj je ošteceno pa se i to treba uzeti u obzir, kazao je Opašic te dodao da ce policija o uzroku moci iznijeti više informacija tek nakon što vještaci odrade svoj posao.





Doznajemo da je upravo Dedukic sa svojim terencem nedavno imao prometnu nesrecu na Fažanskoj cesti kada se u njegov stražnji dio, brzinom vecom od 100 kilometara na sat, zabio renault clio kojim je upravljala ženska osoba.

Pulski vatrogasci dojavu o požaru zaprimili su u 4.03 sata te su vatru ugasili u 5.25. Stanari koje smo zatekli iza policijske trake kojom je osigurano mjesto dogadaja, a koji žive u obližnjim zgradama, kazali su nam da ništa nisu culi ni vidjeli. Neki od njih nisu cak culi ni vatrogasce pa ih je prizor koji su zatekli u svojoj ulici prije odlaska na posao poprilicno iznenadio.

Vještaci iz Zagreba i pulska policija zajednicki su detaljno pregledavali uništena vozila, posebice terenac za koji se pretpostavlja da je prvi planuo. Vlasnici vozila Samir Dedukic i Ivan Belušic smrknuta su lica i bez puno rijeci promatrali rad policije i tek po potrebi odgovarali na pitanja. (Marica KOŠTA)

Samir Dedukic prijavljivan za kamatarenje, prijetnje…

O Samiru Dedukicu, cija je toyota izgorjela, pisali smo prije nekoliko godina. Naime, u listopadu 2006. bio je uhicen zbog lihvarskih ugovora, protupravne naplate, prijevara i krivotvorenja isprava, a sve na štetu nekolicine Puljana koji su zbog toga ostali bez svoje imovine.

U tom je procesu u lipnju ove godine osuden na tri mjeseca zatvora, uvjetno na godinu dana, i to zbog pomaganja prijatelju u lihvarenju.

U lipnju 2008. bio je kazneno prijavljen zbog prijetnji smrcu Nenadu Kalcicu (31) iz Vodnjana i njegovoj 50-godišnjoj majci. Zbog tih cinjenica u cetvrtak se po Puli nagadalo da je potpaljivanje njegovog terenca necija osveta ili pak obracun kamatara.


Zahida Dedukic: Mislim da je požar podmetnuo susjed

"Ja sam svoje sumnje policiji rekla", izjavila nam je Zahida Dedukic, majka Samira Dedukica, koju je ovaj dogadaj vrlo uznemirio.

"Mi ništa nismo culi, ali je cuo i vidio susjed koji nam je oko 4 sata lupao na vrata da nam kaže da gori Samirov auto. Ne znam kako bi se mogao zapaliti u 4 ujutro sam od sebe jer je nocu bila jaka vlaga. Sin je u srijedu popodne oko 18 sati parkirao auto i više ga nije palio. Da je to nešto tinjalo dulje vrijeme ili tijekom noci, vjerujem da bi netko od prolaznika to primijetio i uzbunio susjedstvo jer ovdje je vrlo prometno i danju i nocu.

Sin je auto kupio u Rijeci, a nedavno se i zaposlio u Porecu. On je u šoku i ništa ne govori, ništa ne prica", veli Zahida Dedukic koja je policiji iznijela sumnju da je auto zapalio jedan od susjeda koji im je prije dvije godine prijetio zbog automobila parkiranih pod njegovim prozorom, ali ipak ostavlja policiji da zakljuci o cemu je rijec.


Podijeli: Facebook Twiter