Terase u moru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Ulici sv. Križa u starogradskoj jezgri Rovinja, na obali koju koristi restoran Ancora u vlasništvu Jadranke Žufic, bespravno je sagradena terasa uz more: nasipana je obala betonirana i postavljene kamene ploce na kojima se trenutno nalazi šest ugostiteljskih stolova.

Bespravnu gradnju Grad je prijavio inspektoratu Lucke kapetanije te Konzervatorskom odjelu zbog izvodenja radova u zašticenoj gradskoj jezgri. Potvrdu o bespravnoj gradnji dobili smo i od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, ciji su inspektori bili na terenu te o svemu obavijestili Opcinsko državno odvjetništvo u Rovinju i gradevinsku inspekciju u Pazinu, nadležnu za uklanjanje bespravno izgradenih objekata na pomorskom dobru.

Medutim, kako nam tvrde vlasnici objekta - u što smo se i sami uvjerili - ova terasa nije jedina u takvom izdanju na obali. Gotovo svaki objekt u jednoj od najljepših gradskih ulica koketira s betonom i ravnanjem obale. Ne nijecu da su zadrli u bespravnu gradnju, no ne mogu mirno podnijeti cinjenicu da je samo njihova terasa medijski eksponirana i da se jedino protiv njih vodi postupak.

Od glasnogovornice ministarstva Marine Halužan saznajemo da je po njihovoj evidenciji to doista jedini slucaj bespravne gradnje na poluotoku koji je inspekcijskim nadzorom utvrdila pulska Lucka kapetanija. Procelnik odjela za komunalni sustav, poslovne i stambene prostore Dragan Poropat je na pitanje zašto ostali nisu prijavljeni odgovorio da vlasnici ostalih objekata nisu nasipavali obalu, vec da su prostor uredili za potrebe ugostiteljskih objekata.

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter