Terasa kafića "presjekla" Ciscuttijevu

Terasa caffe bara Televizija (B. PETROVIĆ)
Terasa caffe bara Televizija (B. PETROVIĆ)

U redakciju su nam se javili vlasnici poslovnih prostora iz Ciscuttijeve ulice, njih desetak, i izložili nam problem koji ih već dulje vrijeme muči, a vezan uz terasu caffe bara "Televizija" u toj ulici. "Ta je terasa postavljena prije pet godina u vidu montažne kućice, ostakljena i zatvorena i do osam mjeseci u godini. Uzdignuta je od poda i zatvara dvije trećine donjeg dijela Ciscuttijeve ulice. Isto toliko smanjuje preglednost i prohodnost prema našim poslovnim prostorima koji se nalaze 'iza' nje. Na taj način umanjuje i vrijednost naših prostora, ali i zaradu", pričaju nam ogorčeni vlasnici.

 Vlasnici s kojima smo pričali smatraju da terasa tog bara treba biti uređena kao i ostale terase u Flanatičkoj ulici i užem centru grada - da su stolovi postavljeni u ravnini ceste, a terasa otkrivena.

Dodaju i da su se pokušali žaliti Upravnom odjelu za prostorno uređenje od kojih su baš prošlog tjedna dobili odgovor da je Povjerenstvo za korištenje javnih površina namijenjenih organiziranju terasa još u veljači 2008. "zauzelo stav da terasa caffe bara 'Televizija' zadrži postojeći oblik, ali samo dok se ne izradi konačan prijedlog uređenja donjeg dijela Ciscuttijeve ulice".

- Sada smo 2013. godina. Znači, pet je godina prošlo od njihova zauzimanja stava, a da se ništa nije promijenilo, zaključuju.

Pročelnik Upravnog odjela Giordano Škuflić kaže da će zaprimljena primjedba biti proslijeđena nadležnim službama da bi se iznašlo kvalitetno rješenje za oblikovanje tog dijela gradskog prostora. (B. PETROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter