Terapijom do umjetnickih djela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pod nazivom "Mekani dodir zemlje i pastela" umirovljenica Ana Radolovic u Marcani je izložila svoja likovna djela. Kako je rekla likovna kriticarka, profesorica Vera Kos Paliska, ona odišu "tišinom i ljepotom koloristickih akorda". Kos Paliska je zbog bolesti bila odsutna, ali je njenu uvodnu rijec procitala Norina Vitasovic.

Iako je izložba bila u larpurlartistickom ozracju, slikarstvo Ane Radolovic ima i prakticnu pricu. Naime, nakon moždanog udara 2001. godine bila joj oduzeta desna strana tijela pa je pala u depresiju. Potaknuta tugom vraca se u djetinjstvo i slikanju. Uzima u lijevu ruku pastele i komad papira te krece crtati suncokrete, lavandu, poljsko cvijece, itd.

"Bila sam u teškom stanju, no da nije bilo te borbe i moje želje da se izvucem iz tuge, radovi ne bi nastali. Meni su u Podravini, od kuda dolazim, govorili da imam dara za crtanje. Znala sam da mogu desnom crtati, ali je sada ispalo da i lijeva nije za baciti. Meni je slikarstvo terapija. Ovom izložbom želim ukazati na prakticnu stranu crtanja", objasnila nam je slikarica.


Podijeli: Facebook Twiter