Teranke putuju na Maltu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Clanice pulske ženske klape Teranke putuju na Maltu, u glavni grad Vallettu gdje ce održati dva koncerta - 29. listopada i 1. studenoga. Uz to, 31. listopada kao predstavnice Hrvatske sudjelovat ce na prestižnom "Malta choir festivalu. Izvest ce pet skladbi: "Lindo" (V. Berdovic), "Loza u škripu" (R. Kraljevic), "Materin plac" (M. Cacija), "Misecina udrila u vrata" (V. Lesic) i "Ima jedan svijet" (M. Limic/M. Ivicevic).

Teranke ce na dva koncerta izvesti raznolik repertoar pa ce tako malteškoj publici osim dalmatinskih klapskih pjesama i obrada popularnih hrvatskih pjesama predstaviti i istarske, bugarske i talijanske narodne pjesme, kao i crnacku duhovnu i a capella glazbu.

Ženska klapa Teranke djeluje od jeseni 2002. godine. Tijekom sedam godina rada održale su više od 500 nastupa, a sudjelovale su i na mnogobrojnim smotrama i susretima klapa te festivalima i natjecanjima diljem Hrvatske i šire. Lani su objavile i album "Bilo vavek veselo" na kojem se nalazi 15 pjesama. Klapu cine Adriana Tomišic, Morena Peruško, Elizabeta Petric, Melanie Andric, Jadranka Celic, Kristina Puh, Diana Mirkovic i Tatjana Merkl.


Podijeli: Facebook Twiter