Teranke osvojile zlato na Malti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S prestižnog medunarodnog natjecanja zborova The Malta International Choir Competition & Festival koje je u subotu održano u glavnom gradu Malte Valletti, clanice pulske ženske klape Teranke vratile su se s nagradama. Osvojile su zlatnu medalju i prvu nagradu u folk kategoriji te ukupno trece mjesto. Sve to postigle su iako su nastupile u smanjenom sastavu. Na Maltu je otputovalo svega pet clanica jer su druge djevojke bile sprijecene.

Na festivalu, na kojem je nastupio 21 zbor iz deset zemalja, Teranke su Hrvatsku predstavile s pet skladbi: "Lindo" (V. Berdovic), "Loza u škripu" (R. Kraljevic), "Materin plac" (M. Cacija), "Misecina udrila u vrata" (V. Lesic) te "Ima jedan svijet" (M. Limic/M. Ivicevic).

Teranke su održale i dva koncerta s raznolikim repertoarom. Tako su, kažu, imale cast zapjevati za predsjednika Malte Georgea Abela u Grandmaster Palaceu gdje se nalazi i ured predsjednika. Tijekom polusatnog programa izvele su dalmatinske i istarske izvorne napjeve, kao i bugarske, talijanske i crnacke duhovne pjesme.

Ova klapa djeluje od jeseni 2002. U sedam godina rada održale su više od 500 nastupa, a sudjelovale su i na mnogobrojnim smotrama i susretima klapa te festivalima i natjecanjima diljem Hrvatske i u inozemstvu. Lani su objavile i album "Bilo vavek veselo" na kojem se nalazi 15 pjesama. Klapu cine Adriana Tomišic, Morena Peruško, Elizabeta Petric, Melanie Andric, Jadranka Celic, Kristina Puh, Diana Mirkovic i Tatjana Merkl.


Podijeli: Facebook Twiter