Teranke osvojile dvije zlatne medalje u Grčkoj

Teranke osvojile dvije zlatne medalje u Grčkoj (M. ANGELINI)
Teranke osvojile dvije zlatne medalje u Grčkoj (M. ANGELINI)

Ženska klapa Teranke, koja djeluje pod okriljem Puhačkog orkestra grada Pule, osvojila je dvije zlatne medalje u dvije kategorije, na međunarodnom natjecanju 17. International Choir Festival of Karpenissi and the 11 International Choir Competition Antonio Vivaldi koncem lipnja, priopćeno je danas iz te klape.

Riječ je o jednoj od najistaknutijih kulturnih manifestacija Grčke, na kojoj se natječu zborovi iz svih zemalja svijeta u sedam kategorija profesionalni i amaterski, nastupaju i natječu se u sedam kategorija: mješoviti zborovi iznad 24 pjevača, ženski i muški zborovi, dječji zborovi, ansambli-vokalne skupine, sakralna, folklorna i jazz moderna glazba.

O nagradama je odlučivao tročlani ocjenjivački sud George Xenakis i Kostis Konstantaras iz Grčke i Todor Kabactief iz Bugarska.

Teranke su na ovom prestižnom festivalu održale dva koncerta u dvije kategorije ženski, muški i mješoviti zborovi do 24 pjevača i folklornoj glazbi za ženske, muške, mješovite i dječje zborove s neograničenim brojem sudionika i bez dobnog limita.

Festival je okupio mnoštvo zborova i vokalnih ansambla iz Grčke, Norveške, Bugarske, Italije, Singapura, Kine i Filipina, a bio je usmjeren na uspostavljanje odnosa među zborovima, pa se tako osim samog natjecanja, održalo i mnoštvo koncerata zborova koji su sudjelovali na festivalu. Teranke su osvojile zlatne medalje za izvedbe skladbi "Kolo svetog Roka" dalmatinska izvorna u obradi Marka Rogošića, "Žažara" Alena Polića u obradi Saše Matovine i "Sušna zikva na škoju" na glazbu Krešimira Magdića i tekst Slavka Govorčina.

Pulske pjevačice osvojile su zlatnu medalju i za skladbu "Ave maris stela" Edvarda Griega, "Zeleni škoju dobra dušo" i "Sagradit ću kuću" autora glazbe Duška Tambače na tekst Jure Franičevića-Pločara.

Gostovanje Teranki financiralo je Ministarstvo kulture, grad Pula te Pulski puhački orkestar pod čijim okriljem djeluju od samoga osnutka.

Za veliki uspjeh naših glazbenih umjetnika zaslužan je voditelj klape Danijel Dražić i članice Valentina Jurič, Gordana Žgomba, Morena Peruško Butorac, Melanie Andrić Vurušić, Jadranka Celić Bernaz, Kristina Puh, Diana Mirković i Tatjana Merkl. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter