Teranke najbolje prve večeri KIK Festa

Teranke
Teranke

Ženska klapa Teranke iz Pule osvojila je prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva na večeri ženskih klapa 19. Festivala klapa Istre i Kvarnera "Pivajući sva smo blaga stekli" koja je večeras održana u Narodnom domu. Prošlogodišnje pobjednice KIK Festa okitile su se tako još jednim buzetskim zlatom. Na drugo mjesto plasirala se klapa Kastav, a na treće Bona Forma iz Krka. Brkicu - nagradu za najbolju interpretaciju istarsko-primorskog glazbenog izričaja osvojila je Kamelija iz Opatije. Za Buzećanku - nagradu publike - svojim se nastupom izborila klapa Sozal iz Raba.

Za pet festivalskih nagrada KIK Festa, natjecalo se osam ženskih klapa; Kamelija iz Opatije, Kastav, Teranke iz Pule, Bona Forma iz Krka, Sozal iz Raba, Teha iz Cresa, Trsat iz Rijeke i Hreljin. Neke glazbene veteranke, druge debitantice, a sve povezane ljubavlju prema klapskoj pjesmi. U revijalnom dijelu programa predstavio se buzetski duo Stand by Martina i Nenad Dorčić.

U subotu u 19 sati u borbu za festivalske nagrade kreću muške klape, Boškarin iz Huma, Bukaleta iz Pazina, Skalin iz Matulji, Reful iz Kukuljanova, Tić iz Triblja, Pinguentum iz Buzeta, Rab, Lungomare iz Umaga, Vinčace iz Novog Vinodolskog i Kastav.

U dvije večeri jedinog klapskog natjecanja na području Istarske i Primorsko-goranske županije, nastupit će ukupno dvadesetak klapskih skupina. Organizator KIK Festa je Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda" Buzet, suorganizator HDS ZAMP, pokrovitelji župan Istarske županije i Grad Buzet, a među medijskim pokroviteljima je i Glas Istre. (Napisala i snimila Gordana ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter