Terankama zlato u Omišlju

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Nakon omiškog srebra, pulska ženska klapa Teranke, koja djeluje pri Puhačkom orkestru Grada Pule, ponosi se s još jednim uspjehom, ovoga puta dvjema nagradama. U petak, uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, održan je tradicionalni, treći po redu, Festival ženskih klapa Omišljanska rozeta u Omišlju na otoku Krku.

Festival okuplja ponajbolje ženske klape iz cijele Hrvatske pa i šire i ovom prilikom na omišaljskoj Placi predstavilo se deset ženskih klapa: Karmel iz Turnja, Kolapjanke iz Siska, Konistra iz Kostanja, Kurjože iz Podstrane, Lipa iz Litije (SLO), Stridonne iz Štrigove, Škuribanda iz Zadra, Teranke iz Pule, Bona Forma iz Krka i Hreljin iz Hreljina.

Terankama je ovo treći nastup na Omišljanskoj rozeti gdje su ove godine izvele već poznati Krajcarov "Balun" i njima izuzetno drag narodni napjev "Žetvu žela za gorom divojka" u obradi Vjekoslava Šuljića. Vrlo sigurnim nastupom, s puno interpretativnih nijansi i dojmljivim muziciranjem, Teranke su sjele na tron ovog Festivala i osvojile prvo mjesto stručnog žirija u sastavu: Bojan Pogrmilović, Nensi Borozan, Helga Dukarić- Dangubić, Olja Dešić i Marko Rogošić i time još jednom pokazale zavidnu razinu klapskog pjevanja u Istri. Uz zlato stručnog žirija, Teranke su dobile i posebnu nagradu "Petra Štropin" koji izabiru voditelji klapa natjecateljica.

Drugo mjesto pripalo je klapi Bona Forma, dok je klapa Kurjože osvojila treće mjesto. Srca publike, nagradu "Meštar Sinoga", nazvanu po autoru rozete, osvojila je klapa Lipa.

Voditelj Teranki je Sveto Popović. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter