Terankama zlatni i srebrni pehar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ženska klapa Teranke osvojila je zlatni i srebrni pehar na jednoj od najistaknutijih kulturnih manifestacija u Rusiji IX. International Festival of Choral Art "The Singing World": VII. International choir competiton u Sankt Petersburgu, gdje su sudjelovale kao jedine hrvatske predstavnice.

U tom su ruskom gradu boravile od 28. srpnja do 3. kolovoza, a održale su dva koncerta i natjecale se u dvije kategorije. Pobjedu su odnijele u kategoriji folklorne glazbe, a srebrni pehar osvojile su u kategoriji pjevackih ansambala s tri do 12 pjevaca.

Ovaj je poznati festival okupio 41 zbor i vokalni ansambl iz Rusije, Bjelorusije, Slovacke, Italije, Srbije, Kine, Brazila, Izraela, Ukrajine, Grcke, Švedske, Armenije, Švicarske i Hrvatske, a bio je usmjeren na uspostavljanje odnosa medu zborovima koji su bili ukljuceni u glazbene radionice u klasi eminentnih dirigenata iz cijelog svijeta, koji su ujedno bili žiri natjecanja.

Teranke su, osim na natjecanju koje se održavalo na glazbenom konzervatoriju 31. srpnja te 1. i 2. kolovoza, nastupile i u punoj koncertnoj dvorani "Alexander Nevsky Lavra", a za ovaj veliki uspjeh zaslužan je novi voditelj klape Danijel Dražic te clanice Gordana Žgomba, Morena Peruško Butorac, Irena Vladisavljevic, Melanie Andric Vurušic, Jadranka Celic Bernaz, Kristina Puh, Diana Mirkovic i Tatjana Merkl.


Podijeli: Facebook Twiter