Teodor Korodi otvorio sezonu na 5. katu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Udruga BukaNoise otvorila je novu sezonu u galeriji 5. kat na sjevernom krilu Rojca. Na prvoj ovosezonskoj jednovečernoj izložbi predstavio se mladi pulski fotograf Teodor Korodi kojem je ovo prva izložba, a nazvao ju je "Praktica mtl3". Korodi se fotografijom bavi iz hobija, a izložba je nazvana po fotoaparatu, analognom kojim je Korodi snimio fotografije po Istri, bez neke teme koja ih povezuje, osim autora samog. Većina fotografija je bila većeg formata osim tri manje koje su napravljene na fotopapiru u mračnoj komori.

- Prvo sam kupio analogni aparat, odatle je sve počelo, ta moja zanimacija za to zrno, boju i onda sam kasnije odlučio napraviti nešto što će me potaknuti da idem dalje, kaže Korodi koji radi u tvornici duhana, svira bubanj u dva pulska benda te s prijateljima vodi webzine Streets of Pula po DIY odnosno "uradi sam" principu, a ima i dalje u planu raditi izložbe, nakon ove koja je trajala samo jednu večer. Iako su ove fotografije nastale analognim fotoaparatom, što nas je malo začudilo s obzirom da Korodi spada u novu generaciju koja je mahom odrasla s digitalcima, on kaže da koristi i digitalni aparat, no nastavit će raditi s analognim. Dobro, ali što ima taj analogni aparat što digitalni nema, pitamo mi?

- Ljubav, odgovara direktno Korodi nakon sekunde i pol koncentriranog razmišljanja. Izložba je izazvala veliki interes, a za ugodnu atmosferu je za miks pultom bio zadužen Matko Banković selekcijom funk i soul glazbe koja je cijelo vrijeme odzvanjala hodnikom. Izložbe će se nastaviti jednom mjesečno. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter