Tenisom protiv poplave

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da bi što prije uspjeli sanirati posljedice poplave i omoguciti mladim talentiranim tenisacima i ljubiteljima tenisa Bujštine da na terenima u bujskoj sportskoj zoni ponovno zaigraju, clanovi tenis kluba Buje odlucili su organizirati dobrotvorni turnir sa sloganom "Pobijedimo poplavu".

Turnir se održava u subotu od 10 sati, a namijenjen je prijateljima tenisa iz Istre i šire. Igra se u parovima po švicarskom sistemu, svako kolo s drugim partnerom.

Zahvaljujuci sponzorima osigurane su nagrade za ucesnike i pobjednike, kao i cjelodnevna okrjepa. Ucesnina od 200 kuna u cijelosti ide u fond kluba za sanaciju štete od poplave. Prijaviti se i dobiti informacije moguce je kod organizatora ovog dogadaja i clana kluba Pina Valente, na broj 098/928-22-65.

Nedavne su vodene bujice preplavile bujsku sportsku zonu i iza sebe ostavile velike, na mahove nenadoknadive štete. Stradali su i tereni i klupske prostorije kluba kojemu je nepovratno uništena dokumentacija od 1985. do 2006., namještaj i kompjuter, a igralištu, razrovanom i s blatom u drenaži, neophodna je temeljita obnova.

Nakon povlacenja blatnjave vode (u prostorijama u kojima se zadržala 48 sati, u jednom trenutku dosezala je i dva metra!) clanovi kluba su zasukali rukave, sve ocistili i privremeno osposobili razrovane terene. Klub trenutno broji 92 clana uglavnom iz Buja, ali i drugih dijelova Istre i šire, od kojih je 35 djece u školi tenisa.


Podijeli: Facebook Twiter