Tenisaču Kristijanu Mesarošu četiri naslova

Kristijan Mesaroš (D. ŠTIFANIĆ)
Kristijan Mesaroš (D. ŠTIFANIĆ)

Veliku seriju, osvojivši čak četiri ITF futures turnira unazad svega mjesec i pol dana, ostvario je 25-godišnji porečki tenisač Kristijan Mesaroš. Trenutno najbolji istarski tenisač prvo je krajem svibnja osvojio turnir u bugarskoj Varni pobijedivši u finalu domaćeg tenisača i vršnjaka Dimitra Kutrovskyja 5:7, 6:4, 6:2.

Potom je početkom lipnja u Brčkom osvojio turnir savladavši u susretu za naslov 18-godišnjeg Srbina Mikija Jankovića 6:2, 6:2. S uspjesima je Mesaroš nastavio i početkom srpnja osvojivši turnir i u njemačkom Kasselu pobjedom u finalu 6:3, 6:2 nad domaćim tenisačem, iskusnim 29-godišnjim Bastinom Knittelom, inače 189. tenisačem svijeta.

U tjednu nakon Kassela Kristijan je trijumfirao i na istovrsnom turniru u rumunjskoj Pitesti nadvisivši lako u finalu iskusnog 29-godišnjeg Talijana Giulia Torronija 6:1, 6:1.

Pored navedenih pojedinačnih naslova Mesaroš je u Kasselu zajedno s njemačkim kolegom Kevinom Krawietzom osvojio i turnir parova nakon što su u finalu bili bolji od Čeha Mihalička i Pultra 6:4, 7:6 (4).

S navedenim uspjesima Mesaroš se približio najboljim danima karijere kada je prije dvije godine bio 209. tenisač svijeta. U zadnjih je mjesec i pol dana na ATP ljestvici napredovao za oko 250 mjesta, odnosno sa 607. skočio na 352. mjesto na svijetu i trenutno je iza Marina Čilića, Ivana Dodiga, Ive Karlovića, Antonija Veića i Nikole Mektića šesti hrvatski tenisač na ATP ljestvici. (K. K.)


Podijeli: Facebook Twiter