Tenisači pomažu u nabavci radiološkog uređaja

Nado Badurina i Boris Šuljić Boškinac
Nado Badurina i Boris Šuljić Boškinac

Želja da se pomogne umaškoj ispostavi Istarskih domova zdravlja pri kupnji novog radiološkog uređaja za Radiološki odjel Umag i digitalizaciju Istarskih domova zdravlja, potakla je Istraturist Umag na realizaciju prvog humanitarnog tenis turnira u parovima Colours of tennis, dok su se same organizacije turnira prihvatili: Istra D.M.C., Grad Umag i TK Tennis klub Umag.

Dvodnevni turnir započeo je u opuštenoj i vedroj atmosferi na tenis terenima hotela Aminess Maestral u Novigradu, okupivši poznate osobe iz svijeta sporta, glazbe, politike i show bussenesa, kako na samim terenima, a tako i oko njih. Ideja da će svojim prisustvom uz dobru zabavu i sport, doprinijeti kupnji radiološkog uređaja u umaškoj ispostavi Istarskih domova zdravlja, i tako pomoći potrebitima u ranom dijagnosticiranju i prevenciji bolesti, dovela je na turnir: bivšeg vaterpolo reprezentativca Dubravka Šimenca, sportskog komentatora Božu Sušeca, bubnjara Parnog Valjka Berislava Blaževića, umaškog dogradonačelnika Ivana Belušića, pjevačku legendu Mira Ungara, voditelja tv-emisije Red Carpet Nenada Hrvatina, a svoj je dolazak najavila i pjevačica i spisateljica Josipa Pavičić Beradini. 

Poznata lica na teniskim terenima 

Na turnir su se prijavili i drugi viđeni građani Bujštine: bivši bujski gradonačelnik Edi Andreašić, vlasnik obiteljskog hotela Cittar u Novigradu Sergio Cittar, mladi odvjetnik i nogometni sudac Marin Buvinić, poznati veterinar i veliki prijatelj životinja Krešimir Pavlović, voditelj sportskog, dječjeg vrtića u Umagu Saša Rupena, voditelj Tennis akademije u Umagu Tomislav Raca, te jedina dama Sonela Šegon, ali i mnogi drugi koji su uplatom kotizacije od 100 kuna odlučili na ovaj način pomoći umaškoj ispostavi IDZ, ali i zaigrati u paru, s nekim od poznatih lica, kako su predviđala pravila turnira.

S nestrpljenjem su očekivali ždrijebanje i "sparivanje", dok je atmosferu dodatno podgrijavao, duhovitim dosjetkama i bodrenjem igrača, voditelj Nenad Seferagić. Za budno motrenje i objektivno suđenje odgovoran je bio vrhovni sudac Ivan Gudelj. Dvanaest je parova zaigralo set od šest gemova unutar skupine od četiri para, po principu igranja - "svatko sa svakim". Zahuktala se igra, šetači su zastajali, donirali prilog, fotografirali se s poznatima i odmah, kao nekad, kada su se koristili polaroid, instant, foto-aparati, dobili gotovu fotku. Neki su pritom izustiti kako je lijep osjećaj pomagati, ali i držati fotografiju u rukama kao "čvrsto sjećanje" na ovaj nesvakidašnji sportski događaj!

Obol dala glazbena skupina Febra 

Najljepše od svega bilo je čuti voditelja kako preko mikrofona govori sudionicima turnira u Novigradu, da su svi proglašeni pobjednicima, jer tek u Umagu, drugi dan turnira, uslijedit će pravo igranje na ispadanje i veliko finale. Svoj obol ovoj plemenitoj ideji tenis turnira Colours of tennis dala je i glazbena skupina Febra koja je došla pjesmom podržati sve sudionike i ljude dobre volje okupljene oko zajedničke, humane ideje.

Atraktivno finale odigralo se u nedjelju, u "srcu" tenisa, na terenima Tennis akademije u Umagu, gdje se uz vjerne tenis, fun navijače i posjetitelje, od 11 sati igralo u parovima, te su nakon odličnog "fighta" u dramatičnoj finalnoj borbi zaigrali parovi

Miro Ungar–Tomislav Raca i Božo Sušec–Ivan Paoletić, u kojem su pobjedu zasluženo ostvarili, par Raca–Ungar. (Sanja BOSNIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter