Tenis: Umrla Elena Baltacha

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivša britanska tenisačica Elena Baltacha preminula je u dobi od 30 godina od raka jetre, objavio je Britanski teniski savez (LTA).

Baltacha je rođena u Kijevu, ali je preselila u Veliku Britaniju kada je njezin otac Sergej, bivši nogometni reprezentativac SSSR-a, prešao u Ipswich Town. Najbolji plasman na WTA ljestvici Baltachi je bilo 49. mjesto koje je držala tijekom 2010. godine.

Krajem prošle godine odlučila je završiti igračku karijeru zbog kroničnih problema s ozljedama koljena, da bi joj u siječnju ove godine dijagnosticiran rak jetre. Baltacha je bila dugogodišnja reprezentativka Velike Britanije u Fed Cupu, nastupila je i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

"Vijest o smrti Elene Baltache, jedne od najsjajnijih zvijezda britanskog ženskog tenisa posljeddnjih generacija rastužila je sve koji su imali privilegiju poznavati ju, igrati protiv nje ili zvati ju prijateljicom. Njezin odlazak ostavlja veliku rupu u našem sportu. 'Bally' je dala novo značenje riječi borac, borila se neumorno protiv suparnica na terenu i nikada se nije predavala problemima izvan njega", objavio je LTA. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter