Tenis u Umagu igra tisuću veterana

Teniski turnir veterana
Teniski turnir veterana

U Umagu je započelo momčadsko i pojedinačno svjetsko prvenstvo u tenisu za veterane starije od 65 godina ''2016 ITF Super-Senios World Team & Individual Championships'' koje traje do 25. rujna. Na momčadskom će dijelu prvenstva sudjelovati oko 1.000 sudionika, odnosno 112 reprezentacija iz 30 država. Drugi je tjedan pak rezerviran za pojedinačni dio prvenstva, na kojem će sudjelovati  430 pojedinaca iz 45 zemalja. Ovaj se turnir tradicionalno održava na tenis terenima u Stella Marisu, u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza veterana, a pod pokroviteljstvom Grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga i Istraturista. Tokom godine se u Umagu održalo i Svjetsko tenisko prvenstvo mlađih seniora (35-45 godina) koje je u Umag dovelo preko 800 igrača i igračica, od kojih su neki bivši teniski profesionalci.

- ITF je ponovo Umag prepoznao kao destinaciju izvrsnosti, vrijednu domaćinstva ovih vrhunskih teniskih manifestacija, što ukazuje na činjenicu kako naš grad zadovoljava najviše kriterije u svijetu sporta zahvaljujući savršenom spoju sredine, usluga i infrastrukture, istaknuo je umaški gradonačelnik Vili Bassanese.

Live stream s tri glavna terena u Stella Marisu može se pratiti na stranicama Saveza www.htsv.hr/live-stream i službenim stranicama ITF-a www.itftennis.com, svakoga dana od 9 do 18 sati. (T. GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter